vi høster epler.

vi høster epler.

                                 

Velkommen til vår steinerbarnehage i Brumunddal.

 

Kjerringhaugen ligger i landlige omgivelser. Den ligger i utkanten av sentrum og i utkanten av et boligområde. Rundt oss er det jorder eller skog. Tomten er solvent og det er både et flatt lekeområde og en bakke til aking om vinteren. Huset er en gammel lærerbolig og den har huset mange elever opp gjennom tidene.

I hagen finnes duftende syrinbusker som barna svaler seg under på varme sommerdager. Blant barna kalles buskene for skogen, og her bygges det hytter og hemmelige rom. Det finnes fortsatt en del villblomster og gamle hagestauder i hagen.

 

Over jordet og forbi barnehagen går en tursti. Rett som det er kommer turgåere forbi. Noen rir på hester mens andre har med seg hunden sin. Flere ganger i uken kommer elever fra Fagerlund skole løpene forbi eller en og annen barnehage som er på tur.

 

I skogen rundt barnehagen finnes en masse markblomster og markjordbær. Altså en oase for små barn som elsker alt godt.

 

Nedenfor barnehagen går en liten elv. Om sommeren når elven er liten tar vi oss gjerne en tur ned dit. Vi seiler med barkebåter og bladbåter… Når det er veldig varmt bader barna.

Elven er selvfølgelig ikke tilgjengelig uten voksne. Og hoved lekeområdet vårt er godt inngjerdet med skigard.

 

For 5 års gruppa som skal på tur, finnes mange muligheter uten å sette seg inn i en bil.

Et lite stykke unna har vi ”Hundremetersskogen”. Her er en gapahuk og bla en slenghuske. Det er alltid et spennende turmål. Her lager vi fiskestenger og barna fisker de største haiene som finnes...

 

På vinteren da det er snø,  er det flotte skimuligheter. Det er ski og akebakker for både store og små barn.

 

For våre barn som er så opptatt av alt som skjer ute i naturen er denne plassen et eventyrsted. Alt som vokser og gror i naturen finnes her.

Vi kan høre fuglesang både sommer som vinter og er vi heldige ser vi rådyrene på jordet. i løpet av året har vi tema om fuglene. På vinduet i "stua" henger en fuglemater. det gjør at fuglene kommer helt innpå oss. Her finnes dompappen, spurven og gjerne finken. Det lages også fuglekasser.  

Nesten hver dag får vi besøk av et ekorn som har funnet ut at det kan jo være litt brødrester igjen etter matpakkespising…

Ja her kan store og små leve i pakt med naturen og puste inn deilig frisk luft.. Ja, en og annen annerledes lukt finner nok frem til nesene, men da er det bare bonden som er ute med traktoren sin…….

Vinteren 2017 ble deler av barnehagen renovert. Ny grovgarderobe  ble til samt nytt inngangsparti.

Det ble nye toaletter og stellerom. Kjøkkenet ble da stort og fint med plass til barn og voksne som hver dag skal lage deilig mat. På kjøkkenet ble det også en liten lesekrok.

Vi har også fått et ekstra rom til å spille spill i, lesebøker eller ha forskjellige aktiviteter i.

Da barnehagen ble renovert, ble det også investert i nytt ventilasjonsanlegg.

For barna som går sitt siste år, sitt konge år, legger vi opp til ekstra aktiviteter/utflukter og utfordringer. Hvis det er tilbud om vanntilvenning for disse barna nede på Mjøsbadet, søker vi plass til det.  En dag i uka blir ungene kjent med vann og basseng sammen med instruktør og voksne fra barnehagen. Et meget positivt tilbud som vi håper vi skal benytte oss av igjen.

5 årsklubben og for de som går året under, går vi ned til  Ringsaker kulturskole. Vi tar del i musikk eller dans/bevegelse. 

 

Vi som jobber er Silje (pedagog) Therese( steinerpedagog) Else ( medarbeider), Unni (Medarbeider), Ida( Vikar)  og Monika (dagligleder/steinerpedagog) De fleste av oss har lang erfaring med barnehage hverdagen.

 

 For året 2023-2024 er satsningsområdet barn og språk. Dette er et  prosjekt i samarbeid med Ringsaker kommune ang Tidlig innsats og inkludering gjennom barnas språkutvikling. 

Et spenende og viktig tema. Vi ønsker å legge vekt på språk gjennom sang, bøker og gode samtaler. 

 

 


Del denne siden